Balance Coach Danique

“Bij de huisarts en in ziekenhuizen stuurden ze mij continue weg met de boodschap je moet er maar mee leren leven.”

Graag vertel ik wat meer over mijzelf en over de aanleiding voor mijn gedrevenheid in het ondersteunen van mensen de beste en gezondste versie van zichzelf te worden. Mijn interesse in het menselijk lichaam en de relatie tot de mentale gezondheid heb ik ontwikkelt doordat ik zelf jaren heb rondgelopen met onverklaarbare klachten.  Bij de huisarts en in ziekenhuizen stuurden ze mij continue weg met de boodschap “je moet er maar mee leren leven”.

Lichamelijke gezondheid

Een bezoek aan een orthomoleculair specialist, heeft mij laten inzien dat er meer mogelijkheden zijn dan bij pijn naar de dokter gaan, pijnstilling of andere medicatie te krijgen en door te gaan met waar je mee bezig was. Ortho staat voor juist, recht of gezond  en moleculair gaat over de moleculen in het lichaam, het streven is dus om de juiste balans in het lichaam te herstellen en te behouden. Dit wordt gedaan d.m.v. een bodyscan of bloedwaardentest en een persoonlijk behandelplan waarbij het doel is: de oorzaak van klachten aan te pakken en deze met behulp van de juiste voeding en de juiste suppletie te verhelpen. Door deze persoonlijke behandeling ervaarde ik zelf dat mijn klachten stuk voor stuk verdwenen en kreeg ik weer energie om de dingen in het leven te doen die ik leuk vond. Dit is de aanleiding voor de vormen van behandeling die ik toepas in mijn praktijk. 

Mentale gezondheid

Naast de orthomoleculaire behandeling ben ik  ook aandacht gaan besteden aan mijn mentale gezondheid. Al snel kwam ik erachter dat mentale en lichamelijke gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alles in je lichaam heeft een wisselwerking met elkaar, vandaar dat naar mijn inzien Balance de key is om een zo’n optimaal mogelijk leven te kunnen lijden. Balance is daarom het uitgangspunt in de persoonsgerichte lifestylecoachingstrajecten die ik aanbied.

Integrale behandeling

Na het inzien dat lichamelijke en mentale gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wil ik deze kennis graag met anderen delen. Ik wil dit doen door deze twee met elkaar te verbinden en op een integrale wijze te behandelen. Dit houdt in dat ik naast de eventuele bloedonderzoeken ook ondersteuning bied in het herstructureren van jouw leefstijl in de breedste zin van het woord. 

Opleidingen

“Ook een cheatday hoort er af en toe bij, want successen mogen gevierd worden !”

 Ik ben afgestudeerd aan het HBO als veiligheids- en gezondheidsadviseur (consultant), in deze rol heb ik veel aandacht besteed aan het coachen van werknemers om op een preventieve manier zo veilig en gezond mogelijk hun werk uit te kunnen voeren. Daarnaast adviseerde ik de leidinggevenden en het management over het creëren van een zo gezond en veilige mogelijke werkplek voor de werknemers. Hierdoor heb ik inzicht mogen krijgen vanuit verschillende invalshoeken in het gezondheidsvak.

Daarnaast heb ik een studies Orthomoleculair therapeut en Medische Basiskennis gevolgd om inzicht te krijgen in de werking van de moleculen in het menselijk lichaam. Hier wordt de kern van de gezondheidsklachten in kaart gebracht en bekeken welke voeding er ingezet kan worden om deze klachten te verhelpen. 

Om inzicht te krijgen in de mentale gezondheid en de mogelijkheden tot het optimaliseren hiervan heb ik een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) gevolgd. Met behulp hiervan kan ik hulp bieden in het herprogrammeren van destructieve gedragspatronen wat net dat extra zetje kan  bieden om je aan je doelen te kunnen houden, zoals afvallen, gezond eten etc.